www.macedoniapress.gr
ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλεξανδρούπολη: Έρχονται τα 16α Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου

γαστρονομος
Κοινοποίηση

Με την εκδήλωση απονομής των 16ων Βραβείων Ποιότητας στην Αλεξανδρούπολη, ο Γαστρονόμος τιμά ακρίτες παραγωγούς

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, ο Γαστρονόμος και η Καθημερινή διοργανώνουν τα «16α Βραβεία Ποιότητας» που είναι αφιερωμένα στους ακρίτες παραγωγούς της Ελλάδας. Εκείνους που παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, επιμένουν ποιοτικά, που κοπιάζουν και εργάζονται μεθοδικά, και που σε πείσμα των αναρίθμητων δυσκολιών που συναντούν στο διάβα τους, παραμένουν ανθεκτικοί, και καταφέρνουν να ξεχωρίζουν με την ποιότητα, το ήθος και τη συνέπεια της δουλειάς τους.

Για πρώτη φορά η απονομή των «Βραβείων Ποιότητας 2023» γίνεται στην πρωτεύουσα του ακριτικού και πολύπαθου Έβρου, την Αλεξανδρούπολη, σε μια συμβολική κίνηση στήριξης ενός τόπου που εφέτος δοκιμάστηκε από το μένος της καταστροφικής πυρκαγιάς. Η ανάδειξη των βραβευμένων θα γίνει με μια μεγάλη εκδήλωση που στόχο έχει να προβληθούν φωτεινά παραδείγματα και ιστορίες ανθρώπων του κάματου, και στην οποία θα παρευρεθεί για να τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι φύλακες της παραμεθορίου

Σε ποιους λοιπόν απονέμονται τα Βραβεία του Γαστρονόμου; Από ορισμένους εξ αυτών έχουμε δοκιμάσει τα προϊόντα τους επανειλημμένα και τα ξεχωρίζουμε μονίμως και σταθερά ανάμεσα σε άλλα ομοειδή, κι από άλλους τα δοκιμάσαμε για πρώτη φορά, σε τυφλές γευσιγνωσίες μαζί με την έμπειρη ομάδα μας των δημοσιογράφων, σεφ, εμπόρων και ακαδημαϊκών, και τα προκρίναμε με κλειστά μάτια. Αφού εντοπίσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες και αξιόλογες περιπτώσεις, βγάλαμε εισιτήρια, κλείσαμε ξενοδοχεία και ταξιδέψαμε στις εσχατιές της Ελλάδας, σε τόπους που αγγίζουν σύνορα, για να γνωρίσουμε προσωπικά τους ανθρώπους που παλεύουν με τις δικές τους δυνάμεις, και πολύ συχνά χωρίς καν τη στήριξη του κράτους.

Συνομιλήσαμε μαζί τους, τους ζήσαμε ολόκληρες μέρες από κοντά, μάθαμε τις συνήθειές τους, τους παρακολουθήσαμε να έρχονται αντιμέτωποι με ασυνήθιστες δυσκολίες και τις πιο αναπάντεχες καταστάσεις στις οποίες χρειάζεται συχνά να ανταπεξέλθουν αυτοσχεδιάζοντας, όντας σε δυσπρόσιτες περιοχές, με κακή συγκοινωνία και μακριά από αστικά κέντρα.

Αφού λοιπόν καταγράψαμε χιλιάδες μίλια στα κοντέρ μας, πίσω στα γραφεία μας συσκεφθήκαμε και αποφασίσαμε πως εφέτος, τα 16α Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου θα απονεμηθούν σε 15 λαμπρές περιπτώσεις ανθρώπων, προϊόντων και επιχειρήσεων που αποτελούν πρότυπα στον τομέα τους και συνεισφέρουν όχι μόνο στην ανάπτυξη της Γαστρονομίας της χώρας μας, αλλά και στο να κρατούν ζωντανή, ανθηρή και καρποφόρα την παραμεθόριο, αναδεικνύοντας την τοπική κουζίνα στις απομακρυσμένες γωνιές της πατρίδας μας.

Μείνετε συντονισμένοι

Σε συνέχεια της βράβευσης και της μεγάλης γιορτής της Γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 18.30 στις Αποθήκες Τελωνείου Αλεξανδρούπολης σε μια κλειστή εκδήλωση, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των ονομάτων των βραβευμένων, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, και στη συνέχεια και η αναλυτική παρουσίαση καθενός από αυτούς ξεχωριστά.

https://www.gastronomos.gr/vraveia/vraveia-2023/erchontai-ta-16a-vraveia-poiotitas-toy-gastronomoy/232388/?fbclid=IwAR2lR0z0Z_I63mNVhvTs9NaUFDsTkmuV34F2QMbd8_-uenyzH6BzfZ28NcI

ΠΗΓΗ: inevros.gr

Related posts

Ανοίγει το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους

diktio diktio

Δ/Κ Σταυρού: Ανακοινώθηκαν πορίσματα εκτίμησης ζημιών από την βροχόπτωση της 10ης Μαΐου 2023

diktio omada

Μήνυμα για την ημέρα της Γυναίκας από το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη

diktio omada

Leave a Comment