www.macedoniapress.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυγενάκης: Η συνεργασία μας με τον FAO επεκτείνεται και σε θέματα αλιείας

Avgenakis 2
Κοινοποίηση

Η διαχείριση των υδάτων στη Μεσόγειο και η αλιεία

Οι επόμενες συντονισμένες δράσεις της Ελλάδας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων (FAO) ήταν το αντικείμενο της διαδικτυακής συνάντησης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη με τον Miguel Bernal Εκτελεστικό Γραμματέα της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για την Μεσόγειο (ΓΕΑΜ), μέλη της Επιτροπής και την Γεωργία Χονδρολέου Εθνική Συντονίστρια  της Ελλάδας για τη μετάβαση αγροδιατροφικών συστημάτων στον FAΟ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η διοργάνωση του Περιφερειακού Συνεδρίου Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας της ΓΕΑΜ, που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2024 στη χώρα μας, με θέμα τη διαχείριση των υδάτων στη Μεσόγειο και την αλιεία, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων.

Εξετάστηκαν και αναλύθηκαν όλες οι επιμέρους πτυχές που θα περιλαμβάνει, ενώ θα ακολουθήσει και ένα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΥπΑΑΤ και της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για την Μεσόγειο, με το οποίο θα ορίζονται – μεταξύ άλλων – όλες οι λεπτομέρειες του  διήμερου Συνεδρίου.

Διοργανώνεται το Περιφερειακό Συνέδριο Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας της ΓΕΑΜ, που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο

Τη διοργάνωση του Συνεδρίου είχε προτείνει ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης στον Γενικό Διευθυντή του FAO Qu Donguy, στη Ρώμη, τον Νοέμβριο του 2023, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Η συνεργασία με τον FAO  ενδυναμώνεται

Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε: «Η συνεργασία που ήδη έχει αναπτύξει η χώρα μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων (FAO) σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, ενδυναμώνεται και επεκτείνεται και σε θέματα αλιείας. Το διήμερο Συνέδριο που πραγματοποιήσαμε στην Ελευσίνα με θέμα την Αλιεία, τις Υδατοκαλλιέργειες και τον Αλιευτικό Τουρισμό κατέδειξε την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω δράσεις με στόχο την ορθή διαχείριση των υδάτων καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης κάνουν ολοένα και πιο φανερή την παρουσία της και επηρεάζουν άρδην την παραγωγή στο σύνολό της. Η χώρα μας το βίωσε με τον πιο επώδυνο τρόπο με τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές σε Έβρο και Ρόδο. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι απαιτείται για τη θωράκιση της χώρα μας απέναντι στην κλιματική κρίση με βάση και την Ατζέντα του 2030».

ΠΗΓΗ: in.gr