www.macedoniapress.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτερολογία πρωθυπουργού: Πρόθεσή μας είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16

Μητσοτάκης βουλη
Κοινοποίηση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο μετά τις ομιλίες του Σωκράτη Φάμελλου και του Νίκου Ανδρουλάκη. «Κινούμαστε στα όρια του Συντάγματος που είναι ζωντανό κείμενο το οποίο προσαρμόζεται και γι΄αυτό ακριβώς δεν μιλάμε για σύσταση αλλά εγκατάσταση παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων». Πρόθεση μας είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16, τόνισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε δέσμευση από την αντιπολίτευση «να μην έρθει πάλι να πει ότι δεν της αρέσει η διατύπωση και ότι κάτι μου ξινίζει…».

«Τα δικά σας προβλήματα, τα ζητήματα τα οποία μπορεί να έχει ο δικός σας αρχηγός να λύσει με το πόθεν έσχες του δεν θα τα κρύψετε μέσα από τέτοιες προσωπικές επιθέσεις οι οποίες εξάλλου έχουν απαντηθεί πολλές φορές και τα σχετικά όργανα της βουλής έχουν γνωμοδοτήσει τόσες φορές που δεν νομίζω ότι έχουν απασχολήσει πόθεν έσχες κανενός βουλευτή περισσότερο την επιτροπή από ότι τι δικό μου. Διότι αυτή ήταν η στρατηγική σας, να στοχοποιήσετε εμένα, την σύζυγό μου εδώ και 7 χρόνια. Επομένως καλά ξεμπερδέματα για τα δικά σας προβλήματα» είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Φάμελλου για το κράτους δικαίου. Υπενθύμισε στη συνέχεια δύο δηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες για τα πεπραγμένα των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Στο Μέγαρο Μαξίμου είχε στηθεί ένα παραυπουργείο δικαιοσύνης όπως υποστήριξε ο υπουργός δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ. Από ποιόν να στηθεί; Προφανώς από τον πρωθυπουργό» είπε σημειώνοντας ότι κάτι θα ήξερε και ο κ. Παππάς ο οποίος κουνάει το κεφάλι του.

Επίσης αναφέρθηκε στη δήλωση του κ. Κούλογλου που ισχυρίστηκε «ότι το να μπουν στο κάδρο Πικραμμένος, Σαμαράς, Βενιζέλος χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία ήταν πολιτική απόφαση και ήταν λάθος. Σίγουρα ήξερε ο Τσίπρας. Πιστεύω ότι ήταν μια λάθος πολιτική απόφαση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για δακρύβρεχτο και φορτισμένο συναισθηματικά λόγο του κ. Φάμελλου και τόνισε:

 «Ο Έλληνας μαθητής που δίνει πανελλαδικές εξετάσεις και μπαίνει στο πανεπιστήμιο έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει δωρεάν σε ποιοτικά πανεπιστήμια της επιλογής του και ανάλογα με τις επιδόσεις του. Για την ελάχιστη βάση εισαγωγής είμαστε πολύ υπερήφανοι διότι δεν πρόκειται να σπρώχνουμε νέα παιδιά σε τμήματα τα οποία πρακτικά υπολειτουργούν και τα οποία εσείς δημιουργήσατε ένα βράδυ πριν από τις εκλογές, με εκπρόθεσμη τροπολογία γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα τμήματα αυτά καταδικάζουν τα νέα παιδιά σε μια «πολύχρονη φοίτηση», με την φαντασίωση ότι με αυτό τον τρόπο προσφέρουμε δωρεάν δημόσια εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά. Σε κανέναν δεν στερεί το νομοσχέδιο το δικαίωμα στη γνώση».

«Την ώρα που εσείς μιλούσατε στη Βουλή, ο αρχηγός του κόμματος σας, έκανε ανάρτηση», είπε επίσης ο Κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας επίσης στον κ. Φάμελλο είπε ότι μίλησε για 4.000 φοιτητές στην Κύπρο, «αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ανέρχονται σε 20.000».

«Αυτό που προτείνετε ως σκανδιναβικό μοντέλο θυμίζει σκανδιναβικό σταυρόλεξο»

Σας θυμίζω κ. Ανδρουλάκη, είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός , ότι η κυρία Διαμαντοπούλου στηρίζει το νόμο αυτό και την πρωτοβουλία για την αλλαγή του Συντάγματος. Μας είπατε κ. Ανδρουλάκη ότι τα media διαστρεβλώνουν τις θέσεις σας, αλλά έχω μετρήσει 4 διαφορετικές θέσεις και «έχουμε ζαλιστεί από τις οβιδιακές σας μεταμορφώσεις και τις πιρουέτες που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτοντας και τέσσερις ημερομηνίες σχετικά με το θέμα:

«Στις 20/12 δηλώσατε ότι δεν θα σταθείτε εμπόδιο αρκεί το νομοσχέδιο να μην είναι σε βάρος των δημοσίων πανεπιστημίων, στις 12/2 προτείνατε το σκανδιναβικό μοντέλο που εμένα μού θυμίζει περισσότερο σκανδιναβικό σταυρόλεξο, στις 23 /2 είπατε ότι δεν θα ψηφίσετε το νομοσχέδιο, δύο ημέρες πριν κατατεθεί και στις 26/2 για πρώτη φορά θυμηθήκατε το Σύνταγμα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι πολύ πιο έντιμο να πείτε εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε μια θέση κόντρα στην κυβέρνηση σε όλα, βλέπουμε το ΣΥΡΙΖΑ να έχει τα προβλήματά του, εμείς είμαστε η αντιπολίτευση, λέμε όχι σε όλα, άρα και σε αυτό. Είναι μια πολιτική θέση καθαρή, αλλά μην βλέπετε τώρα συμφέροντα για να κρύψετε τις δικές σας αδυναμίες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επίσης κάλεσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να δεσμευθεί στην αναθεώρηση του άρθρο 16.

Τέλος για το ζήτημα της Ουκρανίας είπε ότι άκουσε την τοποθέτηση του κ. Φάμελλου που καταδίκασε το συμβάν της Οδησσού, «αν και καθυστερημένα», και σημείωσε ότι του έκανε εντύπωση που δεν έκανε καμία κουβέντα ο κ. Ανδρουλάκης, ούτε ο κ. Κασσελάκης.

«Οφείλω να επισημάνω ότι ενώ δέχεστε ότι υπάρχει ρωσική επιθετικότητα έχετε την απαίτηση η Ουκρανία να αμύνεται με γαρύφαλλα και τριαντάφυλλα. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένας πόλεμος που έχει κάθε μέρα ανθρώπινα θύματα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Στον πόλεμο υπάρχει ένα επιτιθέμενος και ένας αμυνόμενος, η Ουκρανία, και όπως η ΕΕ έτσι και η Ελλάδα είναι με την Ουκρανία. Είμαστε υπερήφανοι για τη θέση μας αυτή γιατί είναι μια θέση αρχής και εξυπηρετεί και τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι ειλημμένη απόφαση της ΕΕ να στηρίξουμε την Ουκρανία και με αμυντικό υλικό, όπως κάνουν όλες ανεξαιρέτως οι χώρες», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Related posts

Εργασίες φυτοπροστασίας σε οδούς της πόλης μας

diktio omada

Συνάντηση Καλαφάτη με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών

diktio omada

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε σώος ο 63χρονος που αγνοούνταν

diktio omada

Leave a Comment