www.macedoniapress.gr
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δράσεις υποστήριξης υπέρ χρόνιων πασχόντων ανθρώπων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ

Pezoporia
Κοινοποίηση

Στο πλαίσιο των Δράσεων Υποστήριξης Χρονίως Πασχόντων και Φροντιστών (Καρκινοπαθείς κτλ.) της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, η Higher Than Everest σας προσκαλεί στην διττή δράση, την Τετάρτη 18/10 και την Κυριακή 22/10, στον 2o κύκλο του προγράμματος, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες της ευρύτερης περιοχής, που έχουν βιώσει είτε προσωπικά είτε ως φροντιστές, αλλά ακόμη και ως συμπαραστάτες σε οικογενειακό ή φιλικό βιωματικό επίπεδο την εμπειρία κάποιας χρόνιας νόσου, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ενημερωσης και ευαισθητοποίησης (δράση Τετάρτης), αλλά και στην ήπιας & θεραπευτικής προσέγγισης πεζοπορία/υπαίθριες δραστηριότητες (δράση Κυριακής), που σκοπό έχουν την προαγωγή της ευζωίας ως μέσο πρόληψης και θεραπείας.

poster
Η επαφή με την φύση αποτελεί πλέον διευρυμένο ιατρικό ¨εργαλείο¨ σωματικής και ψυχολογικής ανάτασης καθώς & συνεχούς υποστήριξης της ευζωίας, με εφαρμοσμένη πλέον στόχευση στην ιδιαίτερη ομάδα των ανθρώπων που βιώνουν μια στρεσογόνα κατάσταση λόγω της νόσησης τους από οποιαδήποτε μορφή καρκίνου .

Δράση Τετάρτης 18/10

Ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης γύρω από τα οφέλη της επαφής με την φύση την ένταξη στην καθημερινότητα της ήπιας έντασης σωματικής άσκησης, υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, καθώς και την γενικότερη προαγωγή της ευζωίας.

Σε ένα πολύ ξεχωριστό απόγευμα & σε κλίμα διάδρασης & αλληλεπίδρασης, γύρω από ένα μπουφέ με υγιεινά νόστιμα & οργανικά εδέσματα, θα πραγματοποιηθεί μια ¨στρογγυλή τράπεζα¨ με επίκεντρο τον διάλογο, με εισηγητές: την Ματίνα Αλιμούδη, Επαγγελματία Άσκησης & Υγείας, με ειδικότητα στην προσαρμοσμένη σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς, την Χριστίνα Παλαιολόγου Ψυχολόγο (γραμματέας στο Δ.Σ. του ΣυνεχίΖΩ Σύλλογος Καρκινοπαθών & φίλων Ν. Έβρου) και τον Νίκο Αδαμίδη, Διατροφολόγο–Διαιτολόγο. Στο πλευρό μας θα βρίσκεται η Κική Τσακαλδήμη, ορειβάτισσα- ομιλήτρια παρακίνησης (1η Ελληνίδα στο Έβερεστ το 2017) πρέσβειρα ιδεών για την Higher Than Everest.

Σκοπός της δράσης είναι η εισαγωγή στον τρόπο διαχείρισης των δυσάρεστων συναισθημάτων καθώς & μείωση του στρεσογόνου παράγοντα μέσα από μια νόρμα ζωής που έχει ως κεντρικό άξονα την επαφή με την φύση, την ήπια σωματική δραστηριότητα και την υιοθέτηση υγιεινότερων διατροφικών συνηθειών. Η σταδιακές μικρές αλλαγές είναι αυτές που μπορούν να επιφέρουν μεγάλα και ουσιαστικά αποτελέσματα, με απίστευτα ψυχοσωματικά αποτελέσματα στη ζωή μας.

Τοποθεσία: Νομαρχείο (Βασ. Αλεξάνδρου &Ψαρών, 2ος όροφος)

Ώρα: 19:00

Δράση Κυριακής 22/10

Ήπια πεζοπορία / υπαίθριες δραστηριότητες

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του να περπατήσουν στην φύση, να αφεθούν στην διαδικασία της εξερεύνησης και της περιπέτειας και να έρθουν κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Κατά την πεζοπορία, ενεργοποιούνται δεξιότητες, όπως αυτές της παρατήρησης και της δημιουργικότητας, αναπόσπαστο κομμάτι για την επίτευξη της ευεξίας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, όπου μέσα από την πεζοπορία, συνδυαστικά με την ήπια σωματική δραστηριότητα, μπορεί κανείς να εισπράξει άμεσα τα θεραπευτικά οφέλη της επαφής με την φύση.

Η παρουσία της Ματίνας Αλιμούδη, με την επιστημονικά καταρτισμένη γνώση ως προς την προσαρμοσμένη σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς και της Κικής Τσακαλδημη, με την τεράστια εμπειρία στα βουνά αλλά και την μοναδική αλληλεπίδραση της με το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μόνο για μια ασφαλή και συναρπαστική δραση που μετουσιώνεται σε μοναδική εμπειρία ζωής για τους αμύητους.

Η δράση είναι κατάλληλη για αρχάριους και πλήρως προσαρμόσιμη στην αναμενόμενα ετερόκλητη δυναμική της ομάδας, ώστε να είναι ευχάριστη και εφικτή για κάθε ξεχωριστό άνθρωπο και συνοδό.

Σημείο συνάντησης:  Είσοδος  Πάρκου Προσκόπων

Ώρα συνάντησης: 8:00πμ

Η μετακίνηση προς το σημείο έναρξης της πεζοπορίας θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email  στο: infohigherthaneverest@gmail.com ή τηλεφωνήστε στο 6973827827 και  6974632222

Related posts

Μπάσκετ: Φιλικοί αγώνες με τη συμμετοχή του Άργους Ορεστικού, της Καστοριάς και του Πρωτέα Γρεβενών

diktio diktio

Φλώρινα: Τα έργα στον αγροτικό τομέα στο επίκεντρο συναντήσεων

diktio omada

Σε αυξημένη επιφυλακή για τον χιονιά οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας

diktio diktio

Leave a Comment