www.macedoniapress.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μ. Τραυλού: Η εθνική ευεργεσία αποτελεί στάση ζωής για τους Έλληνες εφοπλιστές

Enosi Ellinon Efopliston Efoplistes Melina Travlou Mitsotakis Synantisi Dorea Plummires Thessalia
Κοινοποίηση

«Η ναυτιλία των Ελλήνων αποδεικνύει έμπρακτα, για ακόμα μία φορά, τους διαχρονικούς, συνεπείς, ουσιαστικούς δεσμούς με την πατρίδα. Η εθνική ευεργεσία αποτελεί στάση ζωής για τους Έλληνες εφοπλιστές», υποστήριξε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, μετά τη συνάντηση του προεδρείου της ΕΕΕ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την απόφαση του ελληνικού εφοπλισμού να δωρίσει 50 εκατομμύρια ευρώ για έργα αποκατάστασης σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Η κα Τραυλού ευχαρίστησε όλους τους εφοπλιστές που ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά κάνοντας λόγο για εθνικό κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Ευχαριστίες Μητσοτάκη στους εφοπλιστές για τη δωρεά

Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την ΕΕΕ για την απόφαση των εφοπλιστών να δωρίσουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, τονίστηκε ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει κατάλογο έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τους συγκεκριμένους πόρους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η σημασία του ελληνόκτητου στόλου, τόσο για την εγχώρια οικονομία όσο και ευρύτερα, για την απρόσκοπτη μεταφορά αγαθών και ενέργειας σε μία εποχή αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων και πληθωριστικών πιέσεων.

enosi-ellinon-efopliston-efoplistes-melina-travlou-mitsotakis-synantisi-dorea-plummires-thessalia2.jpg

Τονίστηκε ακόμη η στρατηγική σημασία ενός ισχυρού ευρωπαϊκού πυλώνα στον τομέα του θαλάσσιου εμπορίου, για την ενίσχυση και διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Εξετάστηκαν επίσης οι προοπτικές απανθρακοποίησης των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών και η δυνατότητα της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας να είναι πρωτοπόρος σε αυτή την προσπάθεια.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συμμετείχαν η πρόεδρος Μελίνα Τραυλού, οι αντιπρόεδροι Μιχάλης Χανδρής και Αντώνης Λαιμός, οι γραμματείς Δημήτρης Φαφαλιός και Νίκολας Βενιάμης, ο ταμίας Ιωάννης Ξυλάς, ο αναπληρωτής ταμίας Κωνσταντίνος Καρούσης και η γενική διευθύντρια Κατερίνα Πέππα.

Related posts

Δράσεις υποστήριξης υπέρ χρόνιων πασχόντων ανθρώπων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ

diktio diktio

ΟΛΘ: Νέος διαγωνισμός για τον 6ο προβλήτα- Τέσσερα χρόνια στην αναμονή, πάνε χαμένα

diktio omada

Β’ Τοπικό Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση – Ολόκληρο το πρόγραμμα της νέας χρονιάς

diktio diktio

Leave a Comment