www.macedoniapress.gr
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σέρρες: 37χρονος συνελήφθη με 30 τενεκέδες νοθευμένο λάδι

Dd628718 E5ab 48bc 8934 7e7fc14036a5 750x430
Κοινοποίηση

Ο ίδιος είπε ότι τα πήρε από μια γιαγιά για την οικογένεια του και ότι δεν είχε σκοπό να τα πουλήσει

Άλλοι ξεγυμνώνουν τα ελαιόδεντρα παραγωγών και φεύγουν με την ξένη σοδειά και άλλοι προσπαθούν να πουλήσουν νοθευμένο λάδι για ελαιόλαδο σε ανυποψίαστους πολίτες.

Έτσι, σε χωριό των Σερρών, οι Αρχές συνέλαβαν έναν 37χρονο που κυκλοφορούσε με 30 τενεκέδες ελαιόλαδου μέσα στο αυτοκίνητό του. Ο ίδιος, μιλώντας στον Άγγελο Λαμπίδη στο ΜEGA, δίνει την δική του εκδοχή.

«Αυτά τα βρήκα από μια γιαγιά σε ένα χωριό και τα πήρα. Τα πήρα για προσωπική μας χρήση για την οικογένεια μου, για τα αδέλφια μου. Δεν τα πήρα για εμπόριο, να τα πουλήσω».

Τα περιστατικά των επιτήδειων που παριστάνουν τους πλανόδιους πωλητές ελαιολάδου είναι πολλά. Οι συμμορίες του ελαιόλαδου βρίσκουν συνεχώς καινούριους τρόπους για να θησαυρίσουν, όσο βλέπουν την τιμή του λαδιού να εκτοξεύεται.

«Σε σταματάνε στον δρόμο, ή πόρτα πόρτα ή καμιά φορά με διαφήμιση και λένε ότι εγώ είμαι παραγωγός και διαθέτω το λάδι από την παραγωγή», είπε η δικηγόρος του κατηγορούμενου, Ανθούλα Ανάσογλου.

Ο 37χρονος ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης μιας ηλικιωμένης. Στον έλεγχο του ζήτησαν τα απαραίτητα παραστατικά, όμως δεν είχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι τα αγόρασε από εκείνη.

«Της έδωσα εμπόρευμα για 300 ευρώ, είχα κάποια σεντόνια, είχα διάφορα πράγματα», λέει προσθέτοντας ότι στην ουσία έκαναν ανταλλαγή και της έδωσε και 50 ευρώ.

Νοθευμένο το λάδι

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον έλεγχο της αστυνομίας, στο χημείο αποκαλύφθηκε ότι οι τενεκέδες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του 37χρονου ήταν νοθευμένο ελαιόλαδο και ο άνδρας συνελήφθη.

«Το πήραμε εμείς για ελαιόλαδο και βγήκε τελικά σπορέλαιο με χρωστικές ουσίες μέσα. Στο μάτι φαίνεται κανονικά, δεν έχει καμία διαφορά από το ελαιόλαδο. Ούτε στην γεύση μπορείς να το καταλάβεις. Πρέπει να το στείλεις σε κάποιο χημείο για να το καταλάβεις, με πολύ ειδική ανάλυση να το καταλάβεις ότι είναι νοθευμένο το λάδι», είπε ο 37χρονος.

«Σήκωσαν» καρπούς από ελαιόδεντρα

Σε χωριό λίγο έξω από τη Χαλκίδα, άγνωστοι ράβδισαν τους καρπούς από ελαιόδεντρα και εξαφανίστηκαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αφήνοντας πίσω τους τα ελαιόπανα.

Ο Κώστας Καρβούνης, αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ανθηδώνας, μίλησε στην εκπομπή «Live News» του MEGA για τα όσα συνέβησαν.

«Τη Δευτέρα το βραδυ, οι υπάλληλοι του δήμου με ειδοποίησαν πως είδαν μια περίεργη κινητικότατα. Στείλαμε την αστυνομία αλλά μας αντιλήφθηκαν αμέσως και δεν καταφέραμε να τους βρούμε».

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν πολύ περισσότερο μετά από την άνοδο στην τιμή του ελαιόλαδου. «Κυρίως πηγαίνουν σε ελαιοκτήματα τα οποία είναι φορτωμένα με καρπό, με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα πέντε», είπε ο κ. Καρβούνης

Related posts

Συγχαρητήριο μήνυμα Βουλευτή Σταύρου Παπασωτηρίου σε μαθηματικό διαγωνισμό

diktio diktio

Παράσυρση πεζού στην Ξηρολίμνη

diktio omada

Ά. Γεωργιάδης: Στις 12 Μαρτίου, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», το πρώτο απογευματινό χειρουργείο

diktio omada

Leave a Comment