www.macedoniapress.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε αυξημένη επιφυλακή για τον χιονιά οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ''ΒΟΡΕΑ'' 1
Κοινοποίηση

Υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη συνήλθε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς σε ειδική συνεδρίαση

το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για να καταγράψει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του αναφορικά με τη διαχείριση χιονοπτώσεων και φαινομένων παγετού στην επικράτεια του Δήμου Κιλκίς κατά τη χειμερινή περίοδο.

Έχοντας επικαιροποιήσει στο σύνολό τους το γενικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την κωδική ονομασία ‘’Βορέας’’, οι συναρμόδιοι φορείς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, εστίασαν στο έμψυχο δυναμικό και στα μέσα με τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν, στο βαθμό της υπηρεσιακής τους ευθύνης, για τον αποχιονισμό περιοχών, την αποπαγοποίηση οδικών σημείων, όπως και τον απεγκλωβισμό πολιτών σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Κιλκίς είναι σε θέση να επιχειρήσει με δεκαέξι οχήματα και μηχανήματα έργου, κινητοποιώντας τους ανθρώπινους πόρους  και τα τεχνικά του μέσα για τον αποχιονισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου αλλά και των οδικών αξόνων του Κιλκίς. Στην πόλη θα αξιοποιηθούν τέσσερα ημιφορτηγά, οχήματα δηλ. μικρότερου κυβισμού ώστε να μπορούν να διασχίζουν με μεγαλύτερη ευχέρεια και να καθαρίζουν στενούς  δρόμους.

Τα διαθέσιμα μέσα του Δήμου για τον αποχιονισμό είναι: 

– Τρία (3) φορτηγά 3,5 τόνων εξοπλισμένα με λεπίδες αποχιονισμού και αλατιέρα

– Τέσσερα (4) ημιφορτηγά με λεπίδες αποχιονισμού και αλατιέρα (για την πόλη του Κιλκίς)

– Τρεις (3) ισοπεδωτές γαιών (γκρέιτερς)

-Μία (1) συρόμενη αλατιέρα

– Δύο (2) JCB

– Ένα (1) JCB με λεπίδα αποχιονισμού

Ένα (1) γεωργικό ελκυστήρα με λεπίδα αποχιονισμού και αλατιέρα

Ένα (1) φορτωτή (διαβολάκι).

Σε περίπτωση εκδήλωσης εκτεταμένων χιονοπτώσεων σε όλο το εύρος του Δήμου, θα χρησιμοποιηθούν για τον αποχιονισμό ιδιωτικά μέσα (γκρέιτερς, γεωργικοί ανελκυστήρες). Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, έχει προβλεφθεί η ενεργοποίηση σύμβασης.  

Τέλος, ο Δήμος Κιλκίς έχει ικανή ποσότητα με αλάτι αποχιονισμού, φυλαγμένη σε αποθηκευτικό χώρο που του έχει παραχωρηθεί από το Στρατό, που είναι άμεσα διαθέσιμη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκαν για μία ακόμη φορά η άριστη συνεργασία και επικοινωνία όλων των εμπλεκομένων φορέων της Πολιτικής Προστασίας όπου και όποτε χρειάστηκε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Στην ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου συμμετείχαν ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

ο αναπληρωτής Προϊστάμενός του Θεόδωρος Κοκκίνης και η Κλεαρέτη Πασσαλίδου, ο αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς  Χρήστος Γκαντίδης, και οι κ.κ. Δημήτρης Ζαγναφέρης, Νικόλαος Τάκος από τον ίδιο φορέα, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ Κιλκίς Γρηγόρης Σαλαβασίδης και η  Σωτηρία Παπαδοπούλου από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Related posts

Δευτερολογία πρωθυπουργού: Πρόθεσή μας είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16

diktio omada

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, σήμερα Πέμπτη, 18 Απριλίου

diktio omada

Πορίσματα για το ζημιογόνο αίτιο παγετός της 30ης Μαρτίου 2023 για τις καλλιέργειες της Δ/Κ Καμποχωρίου ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΛ.Γ.Α.

diktio omada

Leave a Comment