Από 11 έως 18 Μαΐου στη Δράμα
Πλούσιο πρόγραμμα με πλήθος εκδηλώσεων και μουσικές συναυλίες
Καθημερινές επισκέψεις στα οινοποιεία και happenings σε καφέ μπαρ της πόλης
Η Δράμα μπαίνει σε ρυθμό γιορτής από την Κυριακή 11 Μαΐου, με την έναρξη της 10ης ΔραμΟινογνωσίας. Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι την επόμενη Κυριακή 18 Μαΐου, Δραμινοί και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία σειρά εκδηλώσεων και να απολαύσουν μοναδικά happenings στα καφέ και μπαρ της πόλης, με το κρασί να ρέει άφθονο.
Παράλληλα, οι οινοπαραγωγοί της περιοχής θα ανοίξουν τις πόρτες τους για ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες από τις 10:00 έως τις 15:00, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, επιτρέποντας στους επισκέπτες να ανακαλύψουν την τέχνη της οινοποίησης και να γευτούν εξαιρετικά κρασιά.
Κυριακή 11 Μαΐου
Η γιορτή θα ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής στις 21:00 με την εναρκτήρια συναυλία του μουσικού σχήματος ΚΑΤΙΦΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας. Πριν από τη συναυλία, στις 19:00-20:00, θα γίνει παρουσίαση εκλεκτών τυριών από το έργο Best Cheese, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Δράμας, τη ΝΕΟΓΑΛ και το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα, το μουσικό δρώμενο που θα ερμηνευθεί από το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας θα είναι αφιερωμένο στον Γιώργο Ζαμπέτα, προσφέροντας μια όμορφη εμπειρία στους επισκέπτες. Μετά τη συναυλία, θα ακολουθήσουν καλλιτεχνικές βραδιές σε καφέ και μπαρ της πόλης, έως τις 23:30.
Δευτέρα 12 Μαΐου
Η ημέρα αυτή θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας από τις 08:00 έως τις 16:00, με θέμα το χωριό Πετρούσα και το Μπάμπιντεν, που συνδέεται με παραδοσιακά έθιμα και τον οίνο. Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στο Διοικητήριο της Δράμας μέχρι και την Παρασκευή 16 Μαΐου. Από τις 10:00 έως τις 13:00, το Κέντρο Ερμηνείας Οίνου και Αποσταγμάτων Δράμας θα υποδέχεται τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν τις τοπικές παραγωγές.
Επιπλέον, από τις 11:00 έως τις 13:00, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα διοργανώσει σεμινάριο με τίτλο «DigiAgriFood: Καινοτομία και Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Αμπελοοινική Παραγωγή», προσφέροντας πληροφορίες για την ψηφιακή καινοτομία στον τομέα της αγροδιατροφής.
Από τις 12:00 έως τις 19:00, οι πόρτες της Χαρίσκου Αποστάγματα θα είναι ανοιχτές για γευσιγνωσία προϊόντων, με ιδιαίτερη αναφορά στο καλύτερο ευρωπαϊκό GIN για το 2024, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν. Ξεναγήσεις θα γίνονται σε γκρουπ των 10 ατόμων για να διασφαλιστεί η ποιοτική επαφή με τους επισκέπτες.
Αργότερα, από τις 17:00 έως τις 20:00, ο αρχαιολογικός χώρος του Ιερού του Διονύσου Καλής Βρύσης θα είναι προσβάσιμος στο κοινό. Τέλος, το απόγευμα της Δευτέρας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση πολιτιστικών συλλόγων στην πλατεία Ελευθερίας από τις 19:00 έως τις 21:00, με τοπική παραδοσιακή μουσική, ενισχύοντας το αίσθημα της γιορτής στην πόλη.