www.macedoniapress.gr
ΕΛΛΑΔΑΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Μήνυση από τον πατέρα του 13χρονου που τραυματίστηκε σε επικίνδυνο challenge

Beb73d5a75ab90c37fb8b6cd5dfdab81 no watermark
Κοινοποίηση

Μήνυση κατά τις Μηχανισμούς Δοκιμασίας σε Σχολείο της Πάτρας

Μήνυση κατέθεσε ο πατέρας ενός 13χρονου αγοριού που υπέστη **κάταγμα κρανίου** κατά τη διάρκεια ενός challenge σε Γυμνάσιο της Πάτρας. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχία και κινητοποίηση στους αρμόδιους φορείς, καθώς ισχυρίζεται ότι η συμμετοχή των μαθητών σε επικίνδυνες δοκιμασίες εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Εξέλιξη της Έρευνας

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια Πάτρας, έχουν ήδη γίνει προσαγωγές συμμαθητών του θύματος και έχουν ληφθεί καταθέσεις για να διαπιστωθεί αν υπήρξε δόλος κατά τη διάρκεια της ατυχήματος. Ειδικότερα, αναζητείται αν οι μαθητές εσκεμμένα άφησαν τον νεαρό να πέσει στο έδαφος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter την θλιβερή είδηση, δηλώνοντας: «Ενημέρωση από το Γ.Ν. Παίδων Καραμανδάνειο. Νοσηλεύεται παιδί με κάταγμα κρανίου 13 χρονών, μετά από challenge, που αντί να προσγειωθεί με τα πόδια προσγειώθηκε με το κεφάλι. Έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες εξετάσεις. Είναι σε καλή κατάσταση… όλο αυτό εξελίσσεται σε μία μάστιγα. Προστατέψτε τα παιδιά σας».

Κατάσταση Υγείας του Παιδιού

Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Ασπασία Ρηγοπούλου, αναφέρθηκε στην κατάσταση του παιδιού, δηλώνοντας ότι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Μετά την αρχική του νοσηλεία, το παιδί μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Ευτυχώς, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε εσωτερικό αιμάτωμα και έτσι δεν κρίθηκε αναγκαία κάποια χειρουργική επέμβαση.

Η ιατρική ομάδα έχει προγραμματίσει να υποβάλει τον 13χρονο και σε μαγνητική τομογραφία τη Δευτέρα. Οι γιατροί του Καραμανδανείου είναι αισιόδοξοι ότι αν όλα εξελιχθούν ομαλά, το παιδί θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο σύντομα.

Η περίπτωση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή και προστασία των παιδιών από πιθανές επικίνδυνες δοκιμασίες που μπορεί να προέρχονται από προκλήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες πλατφόρμες.