www.macedoniapress.gr
ΔΙΕΘΝΗΕΛΛΑΔΑΝΕΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προβολή και Ανάπτυξη των Τοπικών Προϊόντων: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ANUGA 2025

D8c0c8581cb6b4d5bd7b9d979b602003 no watermark
Κοινοποίηση

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην “ANUGA 2025”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στην έκθεση “ANUGA 2025”, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2025, στο εκθεσιακό κέντρο “Koelnmesse” στην Κολωνία της Γερμανίας. Αυτή είναι η πέμπτη φορά που η Περιφέρεια συμμετέχει σε αυτή τη διεθνή εμπορική έκθεση, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της για την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων.

Τι είναι η ANUGA;

Η “ANUGA” είναι κορυφαία διεθνής εμπορική έκθεση στον τομέα των τροφίμων και ποτών, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Αναγνωρίζεται ως η κύρια πλατφόρμα για τη συγκέντρωση εκθετών από όλο τον κόσμο και προσελκύει σημαντικούς αγοραστές και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων της βιομηχανίας τροφίμων. Με δέκα διαφορετικές εμπορικές εκθέσεις κάτω από μία στέγη, η έκθεση προσφέρει την ευκαιρία για δικτύωση και ανταλλαγή γνώσεων μέσω συνεδρίων, workshops και masterclasses που εστιάζουν στις τελευταίες τάσεις της αγοράς.

Επιτυχίες του 2023

Η έκθεση του 2023 ήταν η πιο επιτυχημένη μέχρι σήμερα, με 7.900 εκθέτες από 118 χώρες και 149.000 επισκέπτες από 200 χώρες. Το 94% των εμπορικών επισκεπτών προήλθε από χώρες εκτός Γερμανίας, γεγονός που τονίζει τη διεθνή φύση της έκθεσης. Σε μια έκταση 300.000 τετραγωνικών μέτρων, η ANUGA συγκέντρωσε τους ηγέτες της βιομηχανίας και περίφημους εισαγωγείς και εξαγωγείς, επισημαίνοντας την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων στον τομέα των τροφίμων και ποτών.

Στόχοι και Προγραμματισμός για το 2025

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση “ANUGA 2025” έχει στόχο να αναδείξει την ποιότητα και τη μοναδικότητα των τοπικών προϊόντων, να προωθήσει την εξωστρέφεια και να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα. Σκοπός της είναι να διευρύνει τις συνεργασίες και να προβάλλει την Μακεδονική Κουζίνα ως έναν σημαντικό πυλώνα της μεσογειακής διατροφής. Οι οργανωτές φιλοδοξούν να προσελκύσουν επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στο περιοδικό περίπτερο της Περιφέρειας και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Διαδικασία Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή, υποβάλλοντας την αίτησή τους μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025. Σημειώστε ότι λόγω περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με κριτήρια όπως ο εξαγωγικός χαρακτήρας της επιχείρησης και η εκπροσώπηση διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν να έχουν παραχθεί ή μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και να μην είναι ελληνικές ετικέτες άλλης Περιφέρειας. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 2313330052 (κ. Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (κ. Άννα Παπακωνσταντίνου).