www.macedoniapress.gr
ΕΛΛΑΔΑΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Ρεβανί της Βέροιας στην ΕΡΤ: Ένας Γαστρονομικός Θησαυρός στην Εκπομπή ΠΟΠ Μαγειρική

B17fd939a82b9e3cdea2e588ed5b40ec
Κοινοποίηση

Η Προβολή του Ρεβανί Βέροιας στην ΕΡΤ

Το παραδοσιακό ρεβανί Βέροιας απέκτησε επιπλέον αναγνωρισιμότητα μέσω της εκπομπής «ΠΟΠ Μαγειρική» της ΕΡΤ, με παρουσιαστή τον Ανδρέα Λαγό. Σε αυτή την εκπομπή, η διάσημη ηθοποιός Κοραλία Καράντη συμμετείχε στην παρασκευή του αυθεντικού ρεβανί, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα και την πολιτιστική του σημασία στην τοπική κουζίνα.

Στην εκπομπή, το ρεβανί Βέροιας δεν παρουσιάστηκε μόνο ως ένα γλυκό, αλλά ως ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Ο Σοφοκλής Χοχλιούρος ανέφερε τη μοναδικότητα και την παράδοση που συνδέεται με την παρασκευή του, αποτυπώνοντας την οικογενειακή ιστορία που το συνοδεύει. Το ρεβανί έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για την πολιτιστική ταυτότητα της Βέροιας.

Ταυτόχρονα, η εκπομπή ανέδειξε και το φημισμένο βεροιώτικο αμύγδαλο, αποκαλύπτοντας την ποιότητά του και τη γευστική του υπεροχή, που το καθιστά βασικό συστατικό σε πολλές τοπικές συνταγές. Η γεύση και η υφή του αμυγδάλου αντικατοπτρίζουν την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής.

Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με μια σύντομη περιήγηση στην πόλη της Βέροιας, προβάλλοντας τις φυσικές της ομορφιές, τα ιστορικά μνημεία καθώς και τις γαστρονομικές παραδόσεις που καθιστούν την πόλη έναν από τους πιο αυθεντικούς γαστρονομικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η προβολή αυτή ενισχύει περαιτέρω την αξία του ρεβανί, το οποίο εκπροσωπεί την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής.

Η συμμετοχή του ρεβανί σε ένα δημοφιλές πρόγραμμα όπως η «ΠΟΠ Μαγειρική» αποδεικνύει τη σημασία της γαστρονομικής κληρονομιάς στην πολιτιστική αναγνώριση και προώθηση της Βέροιας.