www.macedoniapress.gr
ΕΛΛΑΔΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαγειρίτσα Θεσσαλονίκης: Ανάγκη για αναμονή καθώς οι παραγγελίες φτάνουν μέχρι το εξωτερικό

5d705c782a9dbda0b9cf9b0e61513809 no watermark
Κοινοποίηση

Η Μαγειρίτσα που Κλέβει τις Εντυπώσεις στην Θεσσαλονίκη

Στο εστιατόριο του Δημήτρη Τσαρούχα, που έχει δημιουργήσει ιστορία στην Θεσσαλονίκη για περισσότερα από πενήντα χρόνια, η φετινή περίοδος του Πάσχα φέρνει μια ατελείωτη ροή παραγγελιών για τη διάσημη μαγειρίτσα. Καθώς οι παραγγελίες πέφτουν βροχή, η ομάδα εργάζεται εντατικά για να διασφαλίσει ότι όλα θα είναι έτοιμα για την Κυριακή του Πάσχα. Η μαγειρίτσα, ένα πιάτο συνδεδεμένο με τις πρώτες ώρες μετά το ‘Χριστός Ανέστη’, διατηρεί την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των πελατών, με τις κρατήσεις να αυξάνονται συνεχώς και αναμένοντας σχεδόν να είναι …sold out.

Φέτος, η μαγειρίτσα αναμένεται να ταξιδέψει και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, καθώς πελάτες του ιστορικού εστιατορίου έχουν ήδη ετοιμάσει ειδικές αποστολές για να τη στείλουν κατεψυγμένη σε φίλους και συγγενείς τους. «Όπου υπάρχουν Έλληνες, η μαγειρίτσα έχει θέση», δηλώνει ο πιονέρος Δημήτρης Τσαρούχας, προσθέτοντας ότι οι πελάτες του οργανώνουν ειδικές αποστολές με δικούς τους ανθρώπους που πραγματοποιούν δρομολόγια με ψυγεία, incluso στη Ρωσία και την Αγγλία.

Η Παράδοση που Ενώνει

Η μαγειρίτσα δεν είναι απλά ένα φαγητό, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής παράδοσης, ειδικά τη βραδιά της Ανάστασης. Η κατανάλωσή της θεωρείται έθιμο, διευκολύνοντας τη μετάβαση από τη νηστεία στην κρεατοφαγία της επόμενης ημέρας. Για πολυάριθμους πελάτες που επιθυμούν να επιστρέψουν σπίτι γρήγορα με τις αναμμένες λαμπάδες, η παραγγελία της μαγειρίτσας σε πακέτο είναι η ιδανική λύση. Όπως παρατηρεί ο κ. Τσαρούχας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το εστιατόριο θα έχει ξεπουλήσει μέχρι το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου.

Η ομάδα οργανώνει την προετοιμασία της μαγειρίτσας από νωρίς, ξεκινώντας την παραγωγή από τη Μεγάλη Δευτέρα, με στόχο την πώληση τουλάχιστον 1.500 μερίδων για τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. «Όσοι είναι προνοητικοί προμηθεύονται νωρίς τη μαγειρίτσα τους και την καταψύχουν για να ταξιδέψει με τις οικογένειές τους στα χωριά ή τα νησιά τους», τονίζει ο ιδιοκτήτης.

Συγκινητικές Αναμνήσεις από την Παράδοση

Η κατάσταση έχει προκαλέσει συνωστισμό και ενθουσιασμό, με τον κ. Τσαρούχα να αναφέρει: «Πέρυσι το Μ. Σάββατο είχαμε ουρές μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο. Κλείνουμε το μεσημέρι, και θα δούμε αν θα αποκτήσει κάποια και για εμάς». Ο ίδιος θυμάται τις μεγάλες στιγμές του εστιατορίου, όπου έχουν περάσει διάσημοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο πατέρας του, Νίκος Τσαρούχας, συχνά υπενθυμίζει ότι η μαγειρίτσα τους διαθέτει ISO με το στραγγιστό γιαούρτι και το ειδικό ζωμό από τον γνωστό πατσά τους, στοιχεία που την κάνουν μοναδική σε γεύση.

Έτσι, η μαγειρίτσα του Τσαρούχα όχι μόνο γιορτάζεται αλλά και μεταφέρεται πέρα από τα σύνορα, διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις και τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Με aτίτλο ορόσημο για την πόλη, το εστιατόριο αποδεικνύει πως η παράδοση και η γεύση είναι αυτά που ενώνουν τους Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται.