Νέα Δράση Κατάρτισης από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης
Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλουν προτάσεις για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της νέας δράσης κατάρτισης κλάδων αιχμής. Οι προτάσεις αυτές θα επικεντρώνονται στον ποιοτικό έλεγχο της συνάφειας των προγραμμάτων κατάρτισης με την καταγραφή κενών θέσεων και τις συγκεκριμένες ανάγκες της βιομηχανίας, βιοτεχνίας, εμπορίου και εξαγωγών.
Η νέα αυτή δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Next Generation EU. Οι υποβολές προτάσεων αρχίζουν σήμερα και η προθεσμία υποβολής έχει ορισθεί για την Πέμπτη, 8 Μαΐου 2025.
Δικαίωμα Συμμετοχής και Προϋπολογισμός
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
- οι θεσμικοί κοινωνικοί εταίροι, που υπογράφουν Εθνικές Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθώς και τα Επιστημονικά Ινστιτούτα τους,
- οι Σύνδεσμοι Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους αιχμής, όπως είναι η βιομηχανία, βιοτεχνία, εμπόριο και εξαγωγές,
- η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 600.000 ευρώ. Η επιλογή των φορέων που θα υποστηριχθούν θα πραγματοποιηθεί μέσω συγκριτικής αξιολόγησης, με στόχο την επιλογή τεσσάρων φορέων, ενός ανά κλάδο, με ανώτατο προϋπολογισμό 150.000 ευρώ ανά φορέα.
Οι προτάσεις υποβάλλονται σε έντυπη μορφή, σύμφωνα με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στην αναλυτική πρόσκληση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και την πλήρη πρόσκληση στις επίσημες ιστοσελίδες των σχετικών φορέων.
Επιπλέον Πληροφορίες
Για τις λεπτομέρειες της πρόσκλησης και άλλα συναφή ζητήματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις εξής διευθύνσεις:
- Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης: www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis
- Voucher.gov.gr: www.voucher.gov.gr
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες της ΔΥΠΑ για την ενίσχυση της κατάρτισης και των επαγγελματικών δεξιοτήτων στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας, επιδιώκοντας να μειώσει την ανεργία και να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.