Κυπριακό Ενδιαφέρον για τη Φύση και τον Πολιτισμό στην Κεντρική Μακεδονία
Το ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες στη φύση, τον αρχαιολογικό και πολιτιστικό τουρισμό, καθώς και για τον οινοτουρισμό στην Κεντρική Μακεδονία εκδηλώθηκε με έντονο τρόπο από τους συμμετέχοντες στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Travel Expo Cyprus 2025», η οποία διεξήχθη στη Λευκωσία. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι αναζητούσαν πληροφορίες για όλους τους τουριστικούς πόλους της περιοχής. Τα στελέχη της Περιφέρειας πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με φορείς και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, υπογραμμίζοντας την σημασία της κυπριακής αγοράς, καθώς σχεδόν το 40% του εξερχόμενου τουρισμού της Κύπρου κατευθύνεται προς την Ελλάδα.
Παράλληλα, η Περιφέρεια συμμετείχε στη διοργάνωση του Greek Tourism Workshop στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν 35 προκαθορισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες της βρετανικής τουριστικής αγοράς, στους οποίους παρουσιάστηκε ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δυναμική της Θεσσαλονίκης ως προορισμού για city break καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και στις ποικίλες εμπειρίες που προσφέρουν η Χαλκιδική και η Ολυμπιακή Ριβιέρα. Η Κεντρική Μακεδονία προβάλλεται ως ιδανικός προορισμός και στις τέσσερις εποχές του χρόνου.
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Βίκυ Χατζηβασιλείου, τόνισε ότι η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Κύπριους ταξιδιώτες. Όσον αφορά τη βρετανική αγορά, η υφιστάμενη αεροπορική σύνδεση του Μάντσεστερ με το αεροδρόμιο «Μακεδονία», εξυπηρετούμενη μάλιστα από δύο αεροπορικές εταιρείες, σε συνδυασμό με τις απευθείας πτήσεις από άλλες περιφέρειες του Ηνωμένου Βασιλείου, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις εισροές τουριστών στην περιοχή. Η προσέλκυση διεθνών επισκεπτών συνιστά στρατηγική προτεραιότητα για την Περιφέρεια, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της.